Pīlādžu ledus un 9 citas labas mājas kosmētikas receptes

Foto – Pixabay

Vitamīnu balzams matiem
* Saberž 2/3 glāzes svaigu vai saldētu (iepriekš atkausētu) ogu, sajauc ar glāzi kefīra un jēlu olu. Maisījumu uzziež mitriem matiem un ap galvu aptin frotē dvieli. Pēc 20–25 minūtēm izskalo ar siltu ūdeni. Procedūras atkārto 1–2 reizes nedēļā. Kurss – 2–3 mēneši.

Taukainu matu skalošanai
* Četras ēdamkarotes žāvētu pīlādžu ogu aplej ar puslitru ūdens, uzkarsē līdz viršanai, 10–15 minūtes vāra uz lēnas uguns, 20 minūtes nostādina, tad izkāš. Lieto matu skalošanai pēc mazgāšanas ar šampūnu. Ja ir gaiši mati, var pievienot 3 ēdamkarotes kumelīšu ziedu. Kurss – 10–12 procedūru.

Pīlādžu ledus
* Pīlādžu sulu attiecībā 1:1 sajauc ar aukstu vārītu ūdeni, salej formiņās un sasaldē ledusskapja saldētavā. Lieto sejas apslaucīšanai no rīta un vakarā.

Losjoni taukainai ādai
* Sajauc pa 2 ēdamkarotēm pīlādžu un citrona (vai pētersīļu) sulu un 4 tējkarotes degvīna.
* Sakuļ olas baltumu, lēnām tam pievieno ēdamkaroti pīlādžu sulas un pa 1/3 glāzes odekolonu un kamparspirtu.
Ar losjoniem apslauka sejas un kakla ādu 2 reizes dienā – no rīta un vakarā (mazgāšanās vietā). Uzglabā ledusskapī.

Losjons jebkurai ādai
* Ēdamkaroti svaigi spiestas pīlādžu sulas sajauc ar glicerīnu un odekolonu (pa tējkarotei no katra). Maisījumu aplej ar glāzi verdoša ūdens, nedēļu nostādina tumšā vietā, pēc tam uzglabā ledusskapī. Lieto sejas apslaucīšanai (mazgāšanās vietā) no rīta un vakarā.

Barojoša maska jebkurai ādai
* Ar koka karoti rūpīgi saberž 2 ēdamkarotes svaigu vai saldētu ogu un sajauc ar ēdamkaroti krējuma vai šķidra medus. Maisījumu uz 10–15 minūtēm uzklāj sejai, tad nomazgā ar siltu ūdeni. Procedūru atkārto 2–3 reizes nedēļā. Kurss – 1–2 mēneši.

Vitamīnu maska jebkurai ādai
* Pīlādža ogas saberž putriņā, sajauc ar nedaudz medus, uz 8–10 minūtēm uzziež sejai un kaklam, tad nomazgā ar siltu ūdeni. Procedūru atkārto 2–3 reizes nedēļā vakarā pirms gulētiešanas. Kurss – viens mēnesis.

Krēms vīstošai ādai
* Ņem vienu olas dzeltenumu, pa tējkarotei pīlādžu sulu, medu un olīveļļu, visu rūpīgi sajauc un uzziež iepriekš iztvaicētai un notīrītai sejas un kakla ādai. Pēc 15–20 minūtēm nomazgā ar liepu ziedu novārījumu (ēdamkaroti liepziedu aplej ar glāzi verdoša ūdens, 5–7 minūtes vāra uz lēnas uguns, tad izkāš). Procedūru atkārto 1–2 reizes nedēļā. Kurss – 2–3 mēneši.

Barojošs krēms sausai un normālai ādai
* Ņem pa ēdamkarotei saberztus pīlādžus un sviestu, tējkaroti šķidra medus un olas dzeltenumu. Visu rūpīgi sajauc un plānā kārtiņā uzziež iepriekš notīrītai sejas un kakla ādai. Pēc 20–30 minūtēm noslauka ar papīra salveti. Procedūru atkārto 2–3 reizes nedēļā. Kurss – 1,5–2 mēneši.

Maska taukainai ādai
* Sajauc 2 ēdamkarotes kefīra un pa ēdamkarotei saberztas ogas un citrona sulu. Maisījumu uz 20 minūtēm uzklāj sejai, pēc tam nomazgā ar vēsu ūdeni. Masku liek 2 reizes nedēļā vakarā pirms gulētiešanas. Kurss – 1,5–2 mēneši.

Līdzeklis pret kārpām
* Aptuveni 4–5 dienas vakarā pirms gulētiešanas kārpai piesaitē saberztu ogu masu.

Pievienot komentāru